Hoogste certificaten in milieuvriendelijk kweken

Als bedrijf investeert Arend Roses intensief in nieuwe technieken en in duurzaamheid, om een zo groen mogelijk product te kunnen leveren.

Als een van de weinige kwekers mag Arend Roses de certificaten MPS-A, MPS-Quality, MPS-Social Quality, MPS-GAP en MPS GRASP voeren. Dat wil zeggen dat we transparant werken, met de hoogst mogelijke aandacht voor milieu-, kwaliteits- en sociale aspecten. 

Alles in evenwicht 

Onze kas is een wereld op zich. De rozen groeien in een speciaal voor hen gecreëerd klimaat, zij krijgen warmte, water en voldoende licht om perfect te kunnen groeien, maar er is nog een belangrijk aspect om de rozen in topconditie te houden; de fauna in de kas!  

Zoals ook in de natuur moeten flora en fauna in evenwicht zijn. De fauna, insecten in ons geval, zijn meestal niet met het blote oog te zien. Desondanks spelen zij een grote rol in de kas en zijn zij voor ons heel belangrijk. Om plagen en ziektes te bestrijden zetten wij natuurlijke vijanden in, bijvoorbeeld roofmijten tegen trips. Deze kleine soldaatjes houden we goed in de gaten. Zijn het er genoeg? Hebben ze genoeg te eten? Planten ze zich voort? Vragen die onze teeltspecialisten zichzelf dagelijks stellen. 

De kleine beestjes zorgen ervoor dat onze rozen zich prettig voelen, en daarom zorgen wij goed voor hen!

Hoe doen we het groen?  

Onze rozen houden van een prettig klimaat, warm, licht en met voldoende water. Hoe zorg je ervoor dat je rozen het goed hebben op een groene manier? Bij Arend Roses zoeken we altijd naar manieren hoe het nog groener kan.

Wist je bijvoorbeeld dat we al het water dat niet door onze rozen wordt opgedronken opvangen en hergebruiken? Dit water ontsmetten we door middel van een heel fijn filter, ultrafiltratie noemen we dat, daar komt geen chemisch middel aan te pas! 

Ook onze energie wekken we zelf op met een WKK, deze heeft een elektrisch rendement van 96%. Daarnaast gebruiken we de gefilterde CO2 die vrijkomt om onze rozen beter te laten groeien. Zo doen we het groen!