Nederlandse kennis en kwaliteit sinds 1976

Arend Roses is al jarenlang een toonaangevende Nederlandse rozenkweker met een uitstekende reputatie. Nico van der Arend begon in 1976 onder de naam Rozenkwekerij Van der Arend in het Zuid-Hollandse Monster, uit pure liefde voor rozen. Na vier jaar is het bedrijf voortgezet in Maasdijk. Tegenwoordig worden Arend rozen gekweekt op elf hectare, verdeeld over twee locaties in het Westland. Wij leveren onder andere Red Eagle®, Avalanche+® en Pink Avalanche+®.

Duurzaam kweken

Als een van de weinige kwekers mogen wij de certificaten MPS-A, MPS-Quality, MPS-Social Quality, MPS-GAP en MPS GRASP voeren. We investeren intensief in nieuwe duurzame technieken om een zo groen mogelijk product te kunnen leveren.

Duurzaamheid heeft voor ons te maken met warmte, water, licht en gewasbescherming. Ook zijn we op zoek naar mogelijkheden om onze verpakkingen te verduurzamen. Meer informatie over hoe we dat doen vind je hier. 

\n

\n

Er gaat niets boven mensen met verstand van rozen

Bij Arend Roses worden de nieuwste technieken gecombineerd met medewerkers die verstand van rozen hebben.

Om een perfecte uniformiteit qua rijpheid van de bloemknop te creëren, worden de rozen zeven dagen per week, twee maal per dag geknipt. Dit is nog traditioneel handwerk. De rozen worden meteen op water gezet en staan binnen een half uur in de koeling. In de verwerkingsruimte voeren gespecialiseerde medewerkers op elke (!) roos een kwaliteitscontrole uit. Alleen rozen die aan de door ons opgestelde kwaliteitseisen voldoen, worden door de bosmachines gevoerd. Onze kwaliteitseisen liggen aanzienlijk hoger dan de eisen van de veilingen.

Jaarlijks wordt het assortiment van Arend Roses uitgebreid met een aantal bijzondere exclusieve soorten welke een meerwaarde zijn voor elke bloemist!

Remco van der Arend

Algemeen directeur Arend Roses

"Mijn vader is met rozen kweken begonnen, ik ben opgegroeid in onze kassen", zegt Van der Arend. "Hoewel ik alle ruimte kreeg om mijn eigen pad te kiezen, wilde ik toch niets liever dan doorgaan in de rozen. Het kweken zit in me, de roos is een prachtig, levend product dat me nooit gaat vervelen. Wat Arend Roses levert, is mooi materiaal om mee te werken en iets bijzonders zien groeien geeft altijd voldoening. Het geeft een goed gevoel om bloemisten van kwaliteitsrozen te kunnen voorzien, waar ze vervolgens hun klanten weer blij mee maken."

Oog voor innovatie

"Wat bij Arend Roses voorop staat, is dat we willen uitblinken in wat we doen", zegt Van der Arend. "In de eerste plaats zijn we sterk in het kweken van prachtige grote kwaliteitsrozen. Maar we zijn ook heel goed in samenwerken en op maat leveren. Beste voorbeeld daarvan is onze voorraadkoppeling met exporteurs. Zo kunnen klanten hun webshops aan het voorraadbeersysteem van Arend Roses verbinden en op deze manier 'live' uit de voorraad bestellen. Dat is een concrete invulling van wat wij à la carte levering noemen."

Richard van der Lans

Operationeel directeur Arend Roses

“Om onderscheidend te blijven in de markt, is het belangrijk om keuzes te durven maken”, zegt Richard van der Lans. “Zo zijn we afgestapt van de grootschalige teelt van een paar soorten. Tegenwoordig specialiseren we ons in een breder aanbod. Meer verschillende soorten, in andere kleuren. Zodat we een ruim, maar wel exclusief assortiment kunnen bieden. Met de leversnelheid, leverbetrouwbaarheid en de flexibele service die afnemers van ons gewend zijn. En met de kwaliteit waar we voor staan. Zo trots als ik elke dag door de kassen loop, zo trots wil ik dat onze klanten op onze rozen zijn.”

Groen moet je doen

"Daarnaast is het belangrijk ervoor te zorgen dat onze rozen zo duurzaam mogelijk worden geteeld", zegt Van der Lans. "We hebben zelf ook kinderen, we begrijpen het belang van goed ondernemerschap voor de toekomst. De afgelopen jaren heeft Arend Roses veel geïnvesteerd in groene technieken en meer transparantie. Daarvoor zijn we beloond met het hoogst haalbare Florimark Production keurmerk. Dat laatste biedt de consument de garantie dat we een kwekerij zijn die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, hygiëne en veiligheid. Dat is mooi, dat is waar wij voor staan."